אכילה רגשית וכיצד להתמודד איתה

מהו הקשר בין אוכל לרגש האם אנחנו אוכלים בגלל סטרס או פחד או לחילופין שמחה?   ואם כן איך אפשר לעצור את התופעה?  איך אפשר שלא להגיע למצב של חוסר שליטה שבו אנחנו אוכלים מתחרטים ואז מרגישים רע עם עצמנו?

ואכן הקשר בין רגשות שליליים לאכילה מתחיל כבר מהילדות: העניין הוא שהאכילה הרגשית מתחילה כבר מערש ילדותינו.   כשהיו קטנים נפצענו קיבלנו חבלה והורינו היקרים (מי יותר ומי פחות אבל רובם הגדול חטאו בכך) מתוך רצון כנה להפסיק את הבכי ואת העצב מיד דחפו לנו סוכריה לפה – וכך למעשה נולד הקשר המאוד קשה לניתוק "אם אני עצוב – אקח משהו מתוק וזה יעזור לי" , וזה נכון גם ברגשות כמו דאגה תחושת מחנק כאב וכל הרגשות השליליים.
מה עם רגשות חיוביים שמחה? מה הקשר? כבר כשהיינו קטנים בימי הולדת ובשמחות הגדולות במהלך חיינו יוצאים כל הממתקים והמתוקים מהארון משהו ראה יום הולדת ללא עוגה???      ומה קורה בשמחות הגדולות בחיינו? חתונות? בריתות? ימי הולדת? חגים ומועדים לשמחה? שמחה ואכילה, זה חלק בלתי נפרד מהתרבות שלנו, בחתונה צריך להגיע עד פיצוץ בטני זה מתחיל כבר בפסטלים, ככה שעוד לפני שהמנה הראשונה הגיעה לשולחן אנחנו כבר מפוצצים ולא יכולים יותר לאכול ואז מגיע הדג אחריו המנה העיקרית ולאמיצים שנשאר להם עוד מקום יש גם קינוח…  ככה נוצר הקשר מילדות (ימי הולדת) ועד בכלל, כשטוב לי ושמח אני אוכל והרבה.
ועוד דרך שבה מצוקה נפשית מביאה לאכילת יתר: אבל זה לא הכול, עוד דרך של הגוף להתמודד עם קשיים וחוסר סיפוק בחיים דרך האכילה תהיה דווקא באופן פזיולוגי, אכילת ייתר מעמיסה ותוקעת את הגוף וכך הגוף כולו מגויס ועסוק במערכת העיכול וככה נשכחות הצרות לעוד קצת זמן (כמובן זה לופ שחוזר על עצמו שוב ושוב מהרגע שהגוף זיהה את דרך המילוט הזאת…) ניתן להשוות את זה לתרופה סימפטומטית שמשככת את הכאב אולם לא פותרת את הבעיה…
ואחרון חביב אכילה רגשית שמביאה לעוד אכילה רגשית: בדרך כלל כשחוטאים אפילו חט קטן באכילת משהו שלא היינו אמורים לאכול מייד מגיעים רגשות האשמה והם גורמים לנו יותר נזק מתועלת שכן רגשות האשם וחוסר שביעות הרצון מתפקודינו גורמים לנו להרגיש כשלון וככה דווקה האכילה הרגשית מתגברת ביתר שאת, וכך שבירת חוקים קטנה יכולה להפוך למפולת שלגים ענקית שבה כל המקרר בסכנה…
שינוי הרגלי הרגלי אכילה כדרך חיים: מה עושים? קודם כל שפה מגדירה ומכוונת התנהגות ולכן מהיום אמרו לא דיאטה שזה נתפס בתת מודע כדבר רגעי וחולף (היום נעשה דיאטה ומחר נחגוג) אלה שינוי הרגלי אכילה תמידיים.
חשוב מאוד להתאים את התזונה המתאימה לאדם המתאים:  לא כל תפריט שיתאים לאדם אחד יתאים בהכרח גם לחברו וזאת הסיבה לכך שיש דיאטות שהן לא טובות לנו מחלישות אותנו וגורמות בסופו של דבר לשבירה. התאמת התזונה הנכונה תגרום לחיזוק הגוף וכך ליכולת התמודדות גדולה יותר של הגוף והנפש עם האכילה הרגשית.
מדוע כדאי וחשוב לשלב התזונה עם הדיקור?  הדיקור גורם לאיזון המרכזים ככה שתחושת השובע מתגברת בגוף, בנוסף הדיקור עוזר לאדם למצוא את האיזון הרגשי שלו ומוריד את הצורך לאכילה רגשית, בנוסף הדיקור גורם לחיזוק מערכות הגוף וחיזוק מערכת העיכול בתפקידיה של עיכול וספיגת הנחוץ מהמזון והפיכת כל הלא נחוץ מהמזון לפסולת. הכי חשוב דרך כל אלה היא עוזרת לנו להתמיד ולא להישבר, כשאנחנו יותר חזקים מבחינה רגשית לא כל נפילה קטנה ישר תדרדר אותנו לתהום, ואפשר להביט לבורקס בעניים ולומר בא לי ממש אבל אוותר!!!
הכי חשוב לזכור:  ההתחלה הינה הקשה ביותר ההכנסות לתלם ואז הדיקור משמעותי ביותר.  לאחר שנכנסים לתלם לאורך זמן הנטייה והרצון לאכילה רגשית נהיים קטנים וחלשים יותר ויותר, ההרגלים המזיקים הופכים להרגלים אחרים בריאים יותר המועילים לנו מחזקים את האמונה שלנו בעצמנו ואמונה בכוח הרצון שלנו שכל מה שנרצה לעשות נצליח!
Optimized-Dollarphotoclub_69887179